top of page

REINING

[NL] Een paard besturen (reinen) is niet enkel het leiden, maar ook elke beweging die het maakt onder controle houden. Het bestuurde paard moet bereidwillig geleid of onder controle gehouden worden met weinig of geen zichtbare weerstend en volledig onderworpen. Elke beweging uit eigen initiatief moet aanzien worden als een gebrek aan controle. Alle afwijkingen van de axact beschreven pattern moet aanzien worden als een gebrek aan of tijdelijk verlies van controle en zijn aldus een fout waarbij punten afgetrokken worden in functie van de ernst van de afwijking.
Na het in aanmerking nemen van alle fouten, hierin bepaald, tegen de uitvoering van een pattern en de algemene prestatie van het paard, moeten er punten gegeven worden voor de zachtheid, de finesse, de houding, de snelheid en het gezag waarmee de verschillende bewegingen uitgevoerd
worden, bij gecontroleerde snelheid, wat de moeilijkheidsgraad verhoogt en het spannender en aangenamer maakt voor een publiek.

UK.png
NL.png
FR.png
BAECK-BSC_0961.jpg

The assosiation

[NL] The national reining horse association is een non-profitorganisatie die zich wijdt aan de promotie van het reiningpaard. De vereniging werd opgericht om het

showen van reiningpaarden aan te moedigen door wereldwijd geldprijzen uit te reiken voor dewelke gestreden kan worden, door een standaard - methode te ontwikkelen waaronder alle wedstrijden kunnen plaatsvinden, en door op te treden als forum voor fokkers en trainers.

bottom of page